Translate

29 June 2009

BilEr Mak pErgI MenIgGalKAn KaMI....... SeLaMa 2 MingGu

Mak kesanyanganku ke tanah suci mengerjakan umrah ditemani paksu,maksu & mak lang
28-06-09 until 10-07-2009(wajip balik nak amik ole2 huhhu...)

tentatif:
Jumaat 26-06-09, mak dah berangkat ke shah alam umak kak nyah... awalnye... tinggal aq sorg kat umah coz aq keje... sob3.... :( .. mak kesane mybe nak amik feel kot... yelah nak jalan jauh... time aq tulis entry nie mak x sampai lagi kat jeddah... kat atas awan lagi 2.. harap2 selamat sampai & selamat pulang amin...

Sabtu 27-06-09, x tau la mak wat pe kat sane... aq keje... huhuhu...tension siut keje... punch prize tag pn salah... menymph aq jadi promoter... kalu abis blaja t x nak aq jadi promoter... bukan menghina tp it's not my soul... penat seh bediri...

Ahad 28-06-09, x leh tdr la malam 2... kul 5 a.m baru lelap bijik mata aq nie ha... susah na nak tdr... yelah sorg2 kan kat umah...janji nak tolak awal ke umah kaknyah pagi 2... tapi.... telajak tdr sampai 8.30.. seb baik akak tepon..

ko dah gerak lum??
hurm(mengeliat bangun tdr)... dah kul brape nie... haa!!! 8.30a.m...
(selalu mak kejut pagi smyg subuh... lanie mak xde...)
x senonoh tul la ko nie... cepat ckit kite org tnggu kat hentian dengkil
ok on my way (sepantas kilat aq g mandi)

tept jam 9.30 sampai kat hentian dengkil dengan memecut myvi putih abah 120km/j.. nampak spit trap kereta di slowkan...huhuhu tektik 2...

kul 11 sampai kat KLIA cari parking yang mahal nak mampus...(Rm11.00) leh pengsan siut... kopak duit aq..

lamenye menunggu nak check in... time menuggu nie la aq mengSNAP picture untuk koleksi sendiri... nie sebahagian je gmbar... nak masuk semua over la plak....huhuhuh...

tp yg paling sedih n menyentuh perasaan biler mak nak masuk dah kat dalam 2... tah pe name e tempat 2...semua salam & peluk2... aq pn nak nangis tp control je.. yelah juru foto x leh emo... t gmbar x cantik hahaha....


Muke Mak sayu Aq dengan anak Kakak & mak


Anak2 buah Dengan mak Mak & Cucunye


Abah & Mak ngan 5 org cucunya



Mak,Opah,Mak lang kakyong emo..huhuhu


Pelukan pepisahan ngan abah dan faiz(cucu)


25 June 2009

BiLer NontON 1st TayAnGAn TRANSFOMER...



PERrgh! 23-06-09 jam 3.00 a.m baru je balik dri nonton Transformers: Revenge of the Fallenkan… cite nie memang hbis super duper best la… sampai xkedip pn kelopak mate aq nie ha… best sesangat.. patutnye tayangan di Buat 24-06-09 tp kirenye aq nie tegolong dikalangan mereka yang dpt tgk awl la cite nie…jgn jelous… tp yg amat menyedihkan tiket aq ilang waaaaaaaaaaaa...... kat terminal 1 seremban. huh! cite ni Seperti yg di harap dan dinanti2 kan

ptg time beli tiket 2 kul 2 pm... beli ngan member... tah camne leh ilang...mlas la nak cite detail... wat sakit atie je.... biar ia berlalu.. nak mintak tkt baru dah kul 6 petang org opis dah balik... so x dpt la penjual tiket 2 tlg.. so dek kerana transfomer terpaksala beli yg baru je... waaaa... org tiket sorg rm8 aq rm16.... sit same je... bukan diraja pn lyanan nye... ade hikmah kot...huhuhu...

kalu nak dicmprekan ngan trnsfomer 1 yg no 2 nie rase nye lebih best ciket je kot.. tp teknik CGI yg digunakan menyebabkan ia seronok untk di tonton... yg blum tgk 2... rase2nye dvd dah kuar kot... slalu kan cam2..bl je. tp cite ni mmg lame gler dari kul 11.45 p.m masuk n kluar balik kul 2.30a.m korg kira la sndiri ye...

p/s tepon mak kate balik lmbt... kmu x keje ke besok (nada marah) hehehe sori mum...

24 June 2009

BileR MeMbeR AjaK TurN J.J


Dah dekat setahun dah x jumpe dak-dak teknik nie...
meor anta mesej:-
wei kiteorg nak wat reunion 23 nie kul 8pm..kat seremban prade...
aq ngan pantas tgk jdual keje aq... seb baik keje pagi so boleh la pegi...
ok aq join
pegi la... janji kul 8 tapi aq smpai kul 9... sorg kengkawan... masaalah teknikal
dtg2 terus jmpe dieorg kat bwling...huhuhu... semua dah besar2...aq je kecik...(kerdil) huhu
yg ade time 2, emyza,skin,meor,faiz,jojie,n panjang... yg lain duk jauh n ade yg dah
balik maktab n unv... sorg k yg lain korg x join..huhuh..
mAIN bwling ikut team.. 3 lwan 3
jojie meor
afend
faiz
emyza panjang
skin pengadil x betauliah

juara keseluruhan meor... ala boleh la dah biasa main... tp kalu ikut team...group
saye menang... huhuhu

pastu dah abis main faiz ajk g minum... sorg kengkawan aq ade mid nite movie (transfomer)
la kat terminal x leh join korg.... tnggu raye k... papepn best sngat gelak
ketawa ngan korg.. lain mase kt wat gathering besar2 k..

p/s rindunye suasana sek teknik dulu......


21 June 2009

BiLer OrG kAtE KamI SeRuPa

hari nie genap la 25 hari aq bekerja sebagai promoter part time..gaji bulan Mei yg aq keje 5 hari 2 dah dpt... adela cikit dpt.. hahaha tgh kering bngat nieh..huhu...
dalam sebuk2 keje ade la sorg mamat nie... nak kate hensem aq lg hensem (perasan tul) x de ar main2 je...hehehe :)
nama mamat tu tah pe tah tp aq pnggl azli je... name aq pn die x tau kot..hurm.. aq jumpe die time mula2 nak interview keje kat dlm opis parkson dlm hati aq (berbicara) budak nie pn nak cari keje part time gak ke... dress up mcm mt rempit je.. lntak la jnji aq dpt keje... time 2 aq pakai smart cam org nak mintk keje opis... kelakar tul...
dan bermulanya org kate aq serupa ngan die time die start keje... die lmbt ckit... aq msuk lu...huhuh... org pertama yg cm die kembar aq x lain x bukan ialah NAZLIZAN NASIR hahaaha... die tu semua perasan... aq pn x perasan... dan dari situ sorg-sorg promoter tanya ...
EH KO ADE ADIK KEMBAR KE???
ADIK KO KEJE CINI GAK KE???
seingat aq ag je anak pN Sariah N En AbD KadIr... x de kembar2 de...
huhuhu... sampai PEMaNeNT aq kak sante pn ckp aq ade adik ke keje cini...pening pale...
ade gak yg ckp ko wat pe kat ladies department 2 td aq nampak ko kat bhagian CArtoon.... wawawa huhuu... tp biler aq amati balik x de pn same... yelah aq nie gelap cikit je dari die...hehehe
die kacukan cine... memag ar putih... pape lah janji aq dpt seorg lagi teman baru... budak azli nie student UTM amik coz mekatronik... dah tahun 2 dah...kira same ar tp die mude sethun dari aq... k sape yg baca kisah nie amatilah muka kami bedua.. same ke????

P/S x perlu jadi org lain untuk meraih populariti.... be ur self k... chaiiyok!!!!!!


19 June 2009

BileR MeMbeR BerAsa KeCEwA


wei upu aq gagal la
x leh wat rayuan ke??
nth aq dah try td xpt.. line bz kot.. aq frust r sngt2
member aq pn mase intake julai x pat...tp after die wt rayuan dpt..try wat rayuan lu
oklh. nanti aq try.. tp nape aq xpat?? pdhal aq dah wat terbaik spnjg 3thn blaja kat poly..3tahun bukan sngkt wei.. macam2 dugaan kne tmpuh br dpt gaduate.. tp bile nk sambung nape aq x pt.??
ala bsk leh cube try g line busy 2..take it +ve k..saingn dr matrik,stpm n dak diploma sndri..
relax je k...
ko dah dpt smbung leh ar ko ckp cam 2..aq nie dh x tau nak wat pe pasnie... :(


p/s nak wat cmne g... tuhan 2 maha adil n tau nak bg yg terbaik untuk kite...jd besabar k

18 June 2009

BiLer beRbicAra Soal Penat


nak di mulakan ceritera ini nah ku pertontonkan diri ku n brand hndbag
tempat aq wat part time....

dolcedion handbag jenama baru yang baru di publishkan diseremban.. so kat tempat lain kat seremban x de g... kira parkson terminal 1 nie pelopor la...

perh..... hari nie 17/06/09... aq keje full time 10-10 penat bukan main.... selalu x penat... disebabkan nak wat fair aq kene wat keje la cikit... penat 2 mmg pnt... penat jalan kluar masuk stor je kejenye... permenant aq cuti lak time 2... huhu... muke x leh senyum langsung... smpai ade la makhluk tuhan nie kate aq bad mood... mane ade bad mood.. just malas nak berbicara. ti keje x siap... pape pn besok aq masuk keje petang.... leh tdr lame cikit... adious..

15 June 2009

GaMbaR n CD KonVo POLIPD


video

MOHD AFINDY BIN ABD KADIR
DIPLOMA KEJURUTERAAN AWAM
POLITEKNIK PORT DICKSON

gambar konvo n cd dah dapat....
tapi cam buruk je gmbar aq 2...ade cikit bongkok...
cam org tua pn ade.... argh tension....
camne nak taruk kat dinding nieh....
hurm....tnggu gmbar degree ar....

14 June 2009

BerbicaRa sUperViSoR LaDies DepArtMent

En Min Datg kaunter Dolce Dion... memberi sekeping kertas kepada afindy..

Kertas menerangkan kelebihan dan kekurangan promoter dlam mnjalankn tugas...

KELEBIHAN
1. Ada melakukan GRooming
2. Ada melakukan Housekeeping

KELEMAHAN
aq nak ko jawap apa yg perlu ko lakukan bg baiki kelemahan ko nie
1. E-eye contact
2. S-smile
3. G-greating
4. need more chearfull.

pe aq nak tls nie... nah en min jawapan budak sekolah....

1,2,3- saya akan menjalankan kerja mengikut lunas ESG setiap kali bertemu dgn costumer, x kesah la walaupun dimarah, ditegur atau dicaci (lebih ar... aq caci balik)
4. akan sentiasa tersenyum sampai ke telinga dan biar org kate (giler ke budak nie)

Aq n Kak SAnte As middle PerSon

org lain gaduh org lain kene selesaikan...
kisah 2 umat nabi muhamad yg menjadikan salah faham dan sifat tolong menolong dipertikaikan...

aq dan kak sante sebagai pendengar setia menjadi penghubung antara mereka berdua.... dan aq harap cepat2 la selesai kes dieorang nie... x yah la bemasam muke lagi.....k

buat man n fiza....


p/s to mak janda aq x tau la cam mane perangai ko thats y la ko menjanda coz suke jaga tepi kain org

11 June 2009

BILeR bOs BeRbiCaRa..

helo......
mrs ANNE: how long u nak keje cine??
mr X: i keje cine untl end of dis month...y...??
mrs ANNE: haioooo.... y.... u still study rite... why don't u work after school..6-10..
mr X: i ooo mrs... i study far la johor... i'm not secondry school stdnt ma...
mrs ANNE: oo ya ka...huhu... can u hlp me find another new part time promter b4 u leave...
mr X: i try.... huhuhuhu....
mrs ANNE: u work hard ok... u cn get commesion if u sell handbg... 1% each
mr X: ok....
mrs ANNE: gud luck k... bye...
mr X: bye...
p/s sape nak keje promoter part time g tau k...

SudAh DijaGKakaN.... :(


i'm very sad, shock, n feel stu***

result dah kuar.....

tau-tau je....

ko dpt brape? ko? ko? ko?.......ko?

asyik tnya org pnya...ko pnya...??

aq...hahahaha x usah di tanya!!!!!




09 June 2009

BilEr ProMoter MenGUmpAt ..

Nak Di jadikan cerita.... bacalah alkisah ini

mr x: kak sante kenape fiza n akak POLO (brand handbag) x penah tegur???
kak sante: ko tau mr x dari mula fiza masuk keje dieorg dah x tgr
mr x: kenape???
kak sante: hari 2 laki fiza datang ngan ank die kat sini (parkson)
mr x: habis 2 kenape??
kak sante: ko tau akak POLO 2 nak tau lebih lanjut pasal laki fiza... bengang ar fiza
mr x: huis...laki fiza keje ape???
kak sante: askar...
mr x: wow.... patut la....army... mane x tegoda kak oi..
kak sante: lagi pn akak POLO 2 suke jaga tepi kain org..akak pn x suke die.. nama die pn akak x tau..
mr x: gasak la kak oi...die pn ade gak manja2 ngan saye... nak tumpng moto la itu la ini la...huh x kuasa saye layan
kak sante: ko baik2 mr x dah la En YYY pn suke ko....t ko x tahan ko behenti plak tnggal aq sengsorg keje cini mati akak x de cuti...

p/s jangan ngumpat time keje....tp nie realiti

JanGAn PAnDaNg BeLAkAnG ConGkak



Dengan berbekalkan cuti semalam ditambah dengan kebosanan duduk kat umah aq amik keputusan g tgk wayang ditemani oleh kawan aq (alep yusof) yg duk keje kat senawang nie....
kiteorg decide nak tgk JPBC... sebenarnya aq x layan sangat cite melayu kat wayang... x pe ar dah ade org nak teman gi tgk wayang pn dah ok...hahaha..

cite die nak kate best.... ok ok je... seram ade kelakar ade... part yang buat aq tekejut mmg jdi ar gak n ade part yg buat aq gelak gak.... tp biasa ar cite melayu menjadikan pewatakan dan fizikal manusia sebagai bahan ketawa... starting je dah tunguk muke 'pie' (pelakon tua) yang mukenye dah bekedut 2... org semua gelak...tp aq x... lagi 1 watak kumin pn org gelak coz saiz badan die.... pape pn keseluruhan cite die ok la...jgan tekejut dah hari kelima termasuk semlam sit kat pawagam 2(TGV) penuh beb..... aq datang last minute dapat sit 3 paling hadapan... mendongak tengok...hahah.. support filem melayu k...

p/s tgk mood gak kalu tgk cite melayu....tp minat giler ngan cite PGL....

08 June 2009

KoNvOKesYen PoliPD ke 18





Tanggal 28hb April 2009 merupakan tarikh yang amat bermakna buat aq…. Tarikh tersebut merupakan tarik ulang tahun kelahiran my mum PN SARIAH 53 thn n anak buat aq yang sorang nie FARAH AQILAH 3 thn. Bukan 2 je…tarikh nie pn aq menyambut majlis konvokesyen kali ke-18 POLITEKNIK PORT DICKSON, setelah bepenat lelah selama 3 tahun belajar kat poli untuk menggengam senaskah Diploma akhirnya hasrat 2 tecapai (emo plak) huhuhu……tapi yg x bestnye time 2 aq tgh final exam kat UTHM… rasa sebesalah pn ada gak coz paper mate keesokan harinya… nak wat camne konvo nye pasal hahaha….tapi dalam menyambut kegembiraan tersebut ade berita duka yang menyelubungi majlis pada sidang ke 2, dimana seorang bekas pelajar polipd telah kembali ke-rahmatullah selepas majlis konvo tersebut (accident)… sekalung takziah buat keluarga MARIA – Pelajar DAT POLIPD al-fatihah


p/s kita yang hidup nie x akan kekal selama-lamanya….jd buatlah baik k…

KerInDuAn MelaMpaUi NorMa-NorMa KeHiDupAn

TADIKA KEMAS KEM 20 RAMD- TTJ Senawang

Biler Bercerita tentang zaman persekolahan aq teringat kembali detik2 masa mula menjejakkan kaki buat pertama kalinya ke dalam kelas biar pn mase 2 kat tadika.... nak dijadikan cite aq nie 2 tahun gi tadika umur 5 n 6 tahun.... mesti pelik kan... x pelik la... ala budak sekarang 4 tahun pun dah ade g tadika.... aq nie kira special kes la..yelah dari aq duk kat umah sorg2 ngan mak n abah tme 2 keje so kene la pegi tadika ikut abang aq yang time 2 die 6 tahun..... g tadika 2 tahun pn x cerdik2...hehehe... (kurg cikt je..tp...ok)... membr tadika yang aq masih ingat dan kenal sekarang nie ofcourse la abg aq... dan yang paling lame still contact sampai sekarang adalah insan yang bernama ROFFIE B ADNA... die skunk dah jadi Pegawai Tentera Laut... baru je tamatkan pengajian di UPNM... skunk tengah kursus... (bagus ar 2)... papepn aq x sabar nak tnggu die kawen n jalan bawah pedang...peh gerek seh....hahahah... untuk rakan2 tadika lain xcam la... kalu ade sesape kenal gambar nie contact la saye k....huhu




SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SERI PAGI -Senawang

Tamat je persekolah di TAdika aq melangkah masuk ke Sekolah Kebangsaan Senawang dari tahun 1994 -1999... tapi soryla gambar sekolah rendah x de la... time tngkap gambar ade tp biler time nak beli gambar 2 rase cam malas cikit... Time 2 bukan x de duit tapi tau2 jelahkan budak2... mane amik port benda2 cam2.... biler dah besar camni baru sebuk nak cari gambar 2 la gambar ini la... x pelah... janji aq masih ingat kawan kawan di kelas 1-5 jingga dan 6 putih....adious rakan2 ku....

dah abis sekolah rendah pergi pulak ke sekolah menengah... sekolah menengah dekat je ngan umah... so amik keputusan g sekolah naik basikal je... hahaha... gambar kat atas nie gambar mase form 3 UKM... rase2nye x semua yang masih di contact...ade la 2 3 org yang masih behubung yang lain 2 jenguk2 kat friendster je....tapi SEK MEN KEB SRI PAGI memang best ngan Cg nye yang sporting... sumbangan kat sekolah nie aq jadi PENGAWAS Pusat Sumber je... tu pn orng yang rekemen....tp ok la.. ade gak sijil...



SEKOLAH MENENGAH TEKNIK AMPANGAN - Seremban

Huh!!!!... penatnye taip..... lepas je dapt result PMR yang boleh2 je 2 aq aply la sekolah teknik... sebaik dapat.. bukan x sayang ngan sek lame tapi saje nak cube angin baru.... kat sek teknik aq amik CoZ Pengajian Kejuruteraan Awam. Mmg dari mula mmg nak amik coz nie coz my 2nd sister tgh wat degree Civil ENgineering Time 2... 2 yang rasa terikut2 2... cam semangat untuk stdy 2 ade ar....huhuhu..... member2 yang kat dalam gambar nie jelah member kelas aq dulu x ramai pn ade 27 org je... 2 pn harok....huhuhu... leh kate semua lepasan SPM kelas aq nie semua sambung stdy smada kat poli ke (cam aq) kat U ke atau pn Matrik.... member contact 2 still same cam sek kat sri pagi 2... ade la 3 4 org yang masih contact g.... tapi segan ar... dieorg dah nak dapat degree yang aq nie... masih lagi ketinggalan 2 tahun 1/2 g nak abis stdy kt UTHM..pape pn aq doakan semua rakan2 ku hidup aman damai n sejahteraan..... yang dah kawen jaga la umah tangga 2 elok2 k.... yang tgh becinta pandai2 jaga batas... n yang single 2 jaga... msti ade sumthing wrong somewhere....(cam aq je)...haahahaha.....

ParT TimE ProMotEr


Cuti semester dah sebulan berlalu.... dan dalam tempoh sebulan tu la aq telah memblas dendam untuk tdr dan membesarkan perut kat umah..... (x bsr2 pun)... dan dalam tempoh sebulan 2 la aq merasa boring yg teramat.... asyik ngadap laptop je....

dan.... keputusan menjadi promoter part time yang di cadangkan oleh insan NAZLIZAN menjadikan aq x boring lagi......

Mula2 keje memang la blur giler... 1st time jd promoter... nak nak lagi kene jual handbag pompuan brand DOLCE DION (sempena nama Blog nie..heheh..)... x pe cabaran baru 2...hahaha.... ramai member2 dari IPT lain pn buat part time... so x rase tersisih sangat la.... seronok ade la... masuk hari nie dah 13 hari aq keje.... pape pn.... ujung bulan dapat la gaji...jd duit poket kat u nanti... nak shooping baju puas2....hahahahaha

BuAt PErtaMa KaLi nYa.......

Assalamualaikum............

hahahaha akhirnye publish jugak blog aq nie.....sebenarnya dah banyak aq wat blog tp semua cam hampeh....kira yang nie ok kot.....

pape pn blog ini akan sentiasa di update dan bukannya sunyi tanpa sepi.......

yang ikhlas...

Dolcedion............