Translate

31 August 2009

BiLeR LamE RaseNYe X beBloG


minggu nie byak test... bsk pn ade...x de mase nak masukan new entry dlm blog nie...
nie pn curik-curik gak nak update...huhu... wish me luck..

a week be4 raya holiday ade plak exhibition kenegaraan, water rocket comptition...
banyak g x siap nieh... poning pak cik

27 August 2009

BiLeR sape SuKe Na TidOq





Sape yang nak suke tidur 2 pakai la benda alah nie...
di reka untuk wanita selain boleh tdr..die boleh menjadi tudung...
huhuhuh... creative n inovative

26 August 2009

BiLeR MaSaLah AIr DijAdiKaN IsSue


Pe cite UTHM kolej Tun dr Ismail xde air...
payah giler air xde... tlong la buat sesuatu... sushkan org la...
x bayar bil ke??

yg buat hal lagi student tingkat atas suke bebenor trun ke bawah g toilet bilik bawah...
hormat la privacy org... pastu baldi pulak ilang... pe kejadahnya ini...

kalu ikutkan x mau aq g kelas pagi tadi... namun seb baik sempt membasuh muka dan mengosokan gigi...hhuhuhuhu

p/s yuran bayar.. tp cm x de function....


23 August 2009

BiLeR SerOnOK CuMa SeHarI















Keseronokan Hanya sementara kerana Malang menimpa selepas keseronokan di rasai...
apa-apa pun aq ENJOY!!!!!!

20 August 2009

BileR BoSan Beli Magazine

Baru je dptkan Majalah maskulin keluaran SEptMbER 2009.. sini ade tip untuk pemilihan jeans hope korg yg baca ade idea nak beli jeans nanti.....


Ukur Jeans Di Badan Sendiri


Jeans sememang pakaian popular untuk lelaki mahupun wanita. Jika perhatikan sekeliling, pastinya anda akan melihat ramai orang menggayakan jeans pelbagai potongan. Pemakaian jeans bukan sahaja terbatas untuk aktiviti atau gaya santai, tetapi ia sesuai dipakai pada bila-bila masa. Walaupun ramai yang gemar memakai jeans, tetapi masih ada segelintir lelaki menggayakan jeans yang tidak sesuai dengan bentuk badan sendiri. Sekiranya anda penat dan tidak mahu membuang masa mencari sehelai jeans yang padan sempurna dengan tubuh, apa kata ikuti tip yang Maskulin berikan ini. Pemilihan dan pembelian sehelai jeans anda akan menjadi lebih mudah. Ketahui jenis potongan jeans:

1-Low rise

Jeans low-rise terletak di bawah garis pinggang. Jeans jenis ini terdapat dalam potongan straight cut, slim fit, bootleg dan wide leg. Jika tidak mahu bahagian perut terlihat, padankan jeans low-rise anda dengan kemeja yang sedikit panjang, dan jika anda mahu tampil lebih relaks, gayakan jeans low-rise anda itu dengan kemeja-T.


2-Wide leg
Jeans wide-leg lazimnya terletak pada garis atau sedikit di bawah pinggang. Bahagian punggung dan paha lebih longgar. Biasanya jeans wideleg mempunyai poket yang dalam dan besar. Jeans jenis ini juga berpotongan lurus dan tirus dari bahagian paha hingga ke pergelangan kaki.

3-Flare cut
Jeans potongan ini sesuai untuk beberapa jenis bentuk tubuh. Biasanya ia akan terletak pada garis pinggang dan lebih longgar. Jeans flare cut secara asalnya direka untuk dipadankan dengan cowboy boots atau but koboi. Bagaimanapun flare cut sesuai dipakai untuk apa jua acara, sama ada ke pejabat atau ke temu janji romantik dengan insan tersayang. Mengapa ia dipanggil ‘flare’? Berdasarkan rekaan, jeans flare cut lebih lebar.

4-Straight cut
Potongan jeans jenis klasik ini biasanya akan jatuh atau terletak pada garis pinggang. Straight cut akan kelihatan lebih langsing (slim) pada bahagian punggung dan paha. Apabila memakainya, ia akan menonjolkan potongan badan dan kaki kelihatan lebih panjang, serta lebih tirus sehingga bahagian
pergelangan kaki.

p/s sumber dan TIPS dari majalah maskulin sept 2009..beli jgn x beli...



BiLeR MaLaNG dAtAnG mEnGhAntUi

Semalam Aq bekesempatan turun Town (KL) tanpa diduga malang yg memang x de bau nie tekene lak kat aq. hurm... pagi nak pegi tu gerak kul 9 dari umah naik motor parking di teminal 1 coz nak naik komuter terus ke KL sentral.. train smpai kul 930 (org x ramai coz dah pg keje pagi) sampai KL sntrl around 11.00 cam2, pastu menapak ke monorail station (dah la jauh) terus ke Imbi station sampai Tmes Squre dlm 1130, ade member tunggu...



Tgk jm dh kul 330. jom balik times square main bwling...(kwn set aje).. sampai sane eh penat la kaki aq dh melecet lepak sat..duduk2 aq bg idea.. jom main cosmo world (jom-jom)(excted) hahaha tpt jm 4 msuk la kiteorg kt c2main la puas2 (next post gmbar cosmo world kluar k) kluar kul 7 kmi wt kptsan nk blik..hahaha


Penat seh..smpai KL sentral pkeja kaunter ckp train ke serembn smpai g sejm waaa...mknenye kne tnggu smpai 830 la...train smpai nauzubillh penuh cm tin sardin.. aq x pt naik kne tnggu lg 5 mint untk next train... seb baik x rmai cm yg 1st train 2...hahaha.. dah la sesak pastu lbt gler lak 2(dlm kpla otak asyik ingt psl helmet je...coz kul 10 kaunter helmet ttp) smpai seremban jm kul 1015 waaaaaaaa dh tntu2 balik umh x de hlmet..huhuhuhu... smpai parking mmg 2 tejdi...cam ne nk balik nie...nk call umah suh abh anta helmet henset plak btry xde cam sial je...... cri la public phone syiling dlm poket ade 20sen je... abh smpai kul 11.. then smpai umh kul 1130... ltih nak mmpus...kaki dh kejang..hahaha.. btul kate org mlg 2 mmg x bebau...maybe sbb aq pakai mask kot sepnjang hari 2 yg x bebau mlg 2...hahahah


p/s nantikan gmbar dari cosmo world k (next post)





18 August 2009

BiLeR AcId BaGi AWarD...


Award pape tah ini di berikan kepada saya oleh
insan yang bernama AMINURASHID...
TQ bebanyak... nie 1st time dpt award. cam menang anugerah lak

kepada sesiapa yg tenampak award2 ini amik jelah
saya bemurah hati untuk memberi...
ok bah..nie senarai mereka yg wajib amik:-

Naz,
nouvic,
Izan,
Ariffin,
Fatin...




BiLeR RaMaDhan + MeRdEkA Di RaI BerSaMa



Bulan Ramadhan akan tiba dlm masa beberapa hari je lagi. Rase mcm baru semalam je puasa untuk taun lepas.. masa berlalu begitu pantas.. amalan pn tah ok ke x.. apa2 pn taun nie lebih separuh bulan senang cite sebulan la aq bepuasa di kolej... dan bukan bersama family... sob3, sedih... nak wat cam ne kan.. demi segulung ijazah.. BTW 2 all my frenz n bloggers2 sekalian salam bulan ramadhan untuk kalian moga bulan ramadhan membawa seribu keberkatan untuk kita semua AMIN....




OpS... bkan bulan ramadhan je kita sambut... bulan kemerdekaan pn jatuh didlm bulan ramadhan.. kalu tahun lepas bulan ramadhan selepas merdeka... taun nie dalam bulan ramadhan pulak... ade KONSERT ke??? hahaha... berani pigi konsert.. baik la beramal kat masjid 2... buat terawih k...

Dengan sambutan kemerdekaan ini maka genaplah 52 tahun Malaysia bebas dari cengkaman penjajah... namun makin dewasa Malaysia, Rakyat pn makin Ngada-ngada... please la... think ur child future.. sekarang mmg la suka2 rusuhan sana rusuhan sini.. tp masa akan dtg x de sape tahu... yg susah generasi akan dtg .. kalu aq generasi pertengahan.. pilih la mane baik mane buruk..

P/s nama yg sesuai untuk sambut merdeka adalah= MeRdEkAdHaN.. Merdeka+Ramadhan


12 August 2009

BiLeR daH SaMpaI RumAh

yeeeehaaa....

Aq dah selamat sampai umah... keluarga semua alhamdullilah sihat.. xde deman,batuk or selsema.. nak kuar jalan2 tapi cam takut je... semua nak pakai mask... protection katenye.. rimas la pakai benda alah 2.. tp aq akan pakai gak memandangkan kesihatan itu penting.


Buat member2 yg still kat U 2 korg jangan kuar bilik duduk je sampai aq datang balik k.. hahahaha...


p/s cafe tutup korg makan pasir ok x?????


11 August 2009

BiLer PergiNYa Org TErsaYanG




TAKZIAH buat Abdul KAhaRuddin (clasmate) atas pemergian ibunda tercinta.... semoga roh ibunya di cucuri rahmat... AMIN... al-fatihah


p/s sedih tgk kawan2 yg duduk seberang laut (sabah & sarawak) kene balik if ade kes emegency



BiLer cuTI UTHM DaH DirAnCanG



Pengumuman!!!!!



UTHM akan bercuti bekuatkuasa dari 12hb-23hb ogos.... maknenye 4 HARI EXTRA + cuti mid term yg sedia ade seminggu...

Yg aq begang kenape cuti nie di buat lepas Majlis KONvokesyen Ke-8 dan bukan sebelum majlis konvo... mmg x dinafikan ramai student deman + ade sintom H1N1 tp student 2 ini hanya di kuarantin dalm jangka masa tertentu saje... nak tunggu kes Kematian ade baru nak luluskan cuti kot....

Ape-ape pn cuti nie x bemakna bagi aq yelah... minggu cuti yg di beri ni adalh minggu test.... maknenye test akan di postpone after naik cuti nanti.... naik cutidh memang banyak test + test postpone... waduh..... pening kpla gue... cuti nie cuti belajar je kot... kalu aq rajin la...huhuhu


p/s WOI!!!! jadi ke program expedisi Gunung ARong... x kan UTHM cuti aktiviti luar pn cuti?????




10 August 2009

BiLer PeStA KonVo Di UTHM MerIAh


(malam Konsert)


Pesta Konvo UTHM belangsung dari 8,9,10 Hb ogos... memang happening habis... kemuncak pesta nie pada majlis malam konsert RTM ade la beberapa artis yg ngetop n yg suam-suam kuku dtg macam zahid, farah (AF2) acid,nana,J-jay, n Kak Ramlah Ram.... semua nyanyi lagu best2... mmg sporting habis la artis2 tue.... yg x bestnye x sempat begambar.... padang lecak malas nak ke belakang pentas... dpt tengok dari jauh secara live pn ok la....huhuhu...

Bukan konsert je... ade macam gerai jualan ade kat citu.. semestinya gerai bunga mesti adelah kan.. tapi yg mencacatkan suasana kat situ ade lak org promote linguaphone... menyirap je.. bukan x bagus tapi tempat untuk org begembira cam 2 dah di cemari oleh pihak2 yang suke menerjah... x selesa jalan2 kat citu... tp aq relax je... jalan senyum senyum je + buat bodo.. hahaha.. tp Rumah Hantu(Kota Sesat) aq x sempat nak nmasuk... sebab kekangan waktu n rasa takut menyelubungi jiwa ini... cewah....huhuhu..


to all Student UTHM yg Grad 8,9,10... congrate..nanti aq pn nak grad lagi 2 taun huhuhu insyallah.... AMIN....



09 August 2009

BiLeR SemPat NontOn G.I JOE


Semalam 070809 jumaat aq bekesempatan menonton GI-JOE ditemani oleh Ipen,Niezam,Zaer, n Bun....cite nie best giler...action dari awal sampai abis...mmg bebaloi melabur Rm9.00 kat MBO -Square One- Batu Pahat 2...

06 August 2009

BiLeR LeTcuRer mEnGaJaR pAkAi MaSk...UTHM - H1N1




harinie lecturer mengajar pakai mask... pelik pulak tgk... sebelum2 nie x penah pn ade... hari nie je semua nak pakai, technician, makcik cleaner n student semua pakai mask...

dgr cerita UTHM dah ade yg positive H1N1... yg kene kuarantin ramai... x mustahil yg positive 2 ade... tp masalah nya sorg dari mereka clasmate sendiri... risau n takut 2 ade la...huhuhu

hope lepas konvo nie UTHM tutup... then boleh la merehatkan diri kat umah....
tp next week bnyak test... kalu postpone lagi betmbah la keje...hurm.... NC tolong kami pelajar UTHM


p/s semua gara2 B*B*......hehehehe

02 August 2009

BiLeR RuSuHaN ISA mEnJaDi MImPi nGeRi.....







kisah kawan yg teperangkap di dalam rusuhan ISA

31/07/09

u nak pegi KL buat pe??
i ade meeting ngan x compny i....
ooo ok....

01/08/09
hey u balik biler? pegi kelas MATH x malam nie...?
masi di KL.. bodoh anjing... ada rusuhan disini...teperangkap aq..
u ok ke....???
anjing betul perusuh 2.. aq dah nak pitam kene gas pemedih mata, mata aq berair, idung, dada semua sakit...tekejut aq :$..
u duduk mane time rusuhan..???
i ingat nak duduk kat kedai2... semua kedai tutup, LRT pn ttp... semua bertempiaran lari... macam nak patah kaki ku belari... i bepaut di tiang tepi longkang...
nanti u sampai u kite cite lagi k... i nak korek lagi cite...huhuh





cite nie bukan rekaan tp pengalaman rakan yg terkene tempias rusuhan ini...
kate rakan :-

ISA Vs CARPET

PEMIKIRAN SESETENGAH PIHAK YANG DI MANIPULASI OLEH PENDALANG KUASA MENGHANCURKAN KETENTERAMAN AWAM.... BAGI MEREKA KUASA MAJORITI DAN ISA ITU ANCAMAN....TETAPI PERNAHKAH BAGI MEREKA MEMIKIRKAN BAHAWASANYA KEADILAN ITU ADALAH TERLETAK PADA YANG HAK...... BAGI MEREKA RUSUHAN DAN DEMONSTRASI ADALAH SUATU KEBANGKITAN DAN KEARAH REFORMASI NEGARA YANG LEBIH UTUH.... NAMUN TAKKULAN BAGI MEREKA ITU SILAP....KERANA,,, PERNAHKAH MEREKA MEMIKIRKAN BAHAWASNYA JIKA HARI INI ISA DIHAPUSKAN ADALAH MAKA KEMENANGAN BERPIHAK BAGI MEREKA.... NAMUN REKTORIK DAN PROPAGANDA INI HANYALAH SUATU PERMAINAN DAN JIKA MEREKA MENJADI PEMERINTAH SUATU HARI NANTI TIDAK MUSTAHIL ISA AKAN DIGUBAL SEMULA KERANA ISA ADALAH BENTENG PERTAHANAN POLITIK YANG TERTINGGI

BY: HABIB MUSA MOHAMMAD