Translate

25 September 2009

BiLeR MeNyaMbUt HaRi RayA (Part 1)


Family Abd Kadir dan Sariah


bersama anak buah n adik.


kak lang dan suami


kak nyah dan suami serta anak-anaknya


Dah seminggu rasenye kita menyambut bulan syawal atau sinonimnye di gelar hari raya...
rase cam sekejap je dah seminggu.. mybe coz duk kg terlalu lame kut...
ape nak cite nie hah.. bosan la..

Kita start dari hari terakhir puasa k...
malam raye 2 sempat gak la merayap kat bazar.. semata-mata nak cari butang baju melayu...(sebenarnya nak lari dari buat keje kat umah 2 coz ade takbir malam 2 kat umah..)
budget sekejap je pigi x perasan sampai telajak plak...huhu paham2 la yerk..

Pagi raya buat aq susah nak bangun walaupun tau hari 2 hari raya tapi xleh gak nak bangun... x de feel raye pn.. mula2 salam ngan family suasana hiba menyelubungi di kesejukan pagi itu...

Past abis sembahyang betolak la kami ke kg perak (tapah road)
lebih kurang jam 1 sampai la kami ke kg...

Penat drive x abis lagi dah pegi bejalan raye... ape ingat nie tunggul kayu ke x tau ngantuk... demi menziarahi sanak saudara yg mmg aq x berape nak kenal 2... ikut je.

p/s dapat duduk kat umah opah start solat isyak lame 2 bejalan

2 comments:

pudding pie said...

Selamat Hari Raya afend!!!

theme Ungu ea tahun ni??
sme la =)
raya kt kampung mesti meriah kan..

aRe_fEn_D said...

yup theme ungu taun nie... balik kg pn ramai pakai warna ungu... meriah la jugak...