Translate

27 September 2009

BiLeR MeNyaMbUt HaRi RayA (Part 2)

Raye kedua x leh g memane coz setiap 2 tahun sekali keluarga Haji Itam n Hajah Tun akan mengadakan "Family Day" of course la banyak sukanneka... maleh aq nak join kalu x join org mengata plak...gasak jelah.... suka neka abis kul 1.oo... penyampaian hadiah kul 4.00... malam makan sate n cabutan no betuah... family haku mmg betuah... Alhamdulillah



Hadiah cabutan bertuah yg telah keluarga Abd kadir n Sariah menang...
mmg betuah..

dimulai dengan dengan Adik, diikuti dengan abg kemudian kakak, kemudian farah, kemudian faris, kemudian aku, kemudian kaknyah.. semua merasa.. untuk kategori kanak2 semua anak buah ke dapat.. lima-lima sekali.. chaiyok la...

p/s 2 tahun lagi aq dah abis stdy... rase2 betuah lagi x...hehek

25 September 2009

BiLeR MeNyaMbUt HaRi RayA (Part 1)


Family Abd Kadir dan Sariah


bersama anak buah n adik.


kak lang dan suami


kak nyah dan suami serta anak-anaknya


Dah seminggu rasenye kita menyambut bulan syawal atau sinonimnye di gelar hari raya...
rase cam sekejap je dah seminggu.. mybe coz duk kg terlalu lame kut...
ape nak cite nie hah.. bosan la..

Kita start dari hari terakhir puasa k...
malam raye 2 sempat gak la merayap kat bazar.. semata-mata nak cari butang baju melayu...(sebenarnya nak lari dari buat keje kat umah 2 coz ade takbir malam 2 kat umah..)
budget sekejap je pigi x perasan sampai telajak plak...huhu paham2 la yerk..

Pagi raya buat aq susah nak bangun walaupun tau hari 2 hari raya tapi xleh gak nak bangun... x de feel raye pn.. mula2 salam ngan family suasana hiba menyelubungi di kesejukan pagi itu...

Past abis sembahyang betolak la kami ke kg perak (tapah road)
lebih kurang jam 1 sampai la kami ke kg...

Penat drive x abis lagi dah pegi bejalan raye... ape ingat nie tunggul kayu ke x tau ngantuk... demi menziarahi sanak saudara yg mmg aq x berape nak kenal 2... ikut je.

p/s dapat duduk kat umah opah start solat isyak lame 2 bejalan

19 September 2009

BilEr tiBA hArI RayA



Salam Aidilfitri buat family (mak,abah n semua adik beradik serta saudara mara)
Salam Aidilfirti juga buat teman-teman seperjuangan.
dan kepada pembaca blog ini..

semoga kita semua mendapat berkat dariNYA..
amin......

17 September 2009

BILer sAyA Di Tag

1. Nama timangan anda
kat tempat belajar orng panggil afend... tp kalu kat umah org panggil Andak.

2. Anda seorang yang
yg suka pada kesempurnaan sesuatu tugas.. namun agak malas kalu mmg dah malas hehehe.

3. Lagu feveret
feveret...xde la dlm kamus ayat ini...

4. Makanan kegemaran
KFC sedap hingga jilat kuku..

5.................-->sila tanya hua Seng
cam jenama biskut je... hup seng n adik-beradik ngan seng heng

6. Warna kesukaan
warna hitam'.

7. Benda yang mesti ada dalam beg
kunci, henset (simpan kat poket berat)

8. Kali terakhir anda menahgis??
hari2...

9. Sikap yang buat anda strezz
biler orng mengata pasal kite... tapi kalu aq mengata org x pe..hehehe.

10.Tag 60 rakan anda
aku nk kenekan
1)-19)rasidonat
(tangkak)
2)-29)izan(uitm)
3)-60)aripin (utem)


*** hah sape yg kena tagged nie, sila jwb okeh.... =)

12 September 2009

11 September 2009

BilEr joIN PaMEran KENegaRAAn PART 1




090909 - 100909 berlangsungnya pameran patriotik n nasionalisme peringkat UTHM
tq kepada ahli kumpulan yang telah menjayakan pameran ini walupun x menang hard skil tapi soft skill kami amat mantap dan padat... tahniah semua..

p/s tgh tnggu gambar dari camera lain...

04 September 2009

BILer KeNa SaMAN!!!!!!!


Di pagi yang hening... kelas start kul 9... bangun 850.. mak ai...
membabun buta bangu + mandi...
jln ke klas dengan pantas, terjumpe pulk member naik motor
ko nak tmpang x???
x de topi doh...
redah je...

ok...
dah sampai kelas ooo sebaik xde polis...
selang 3 saat ade kete dtg menghampiri..
waaaaa... kene saman la nie... dah en. polis kuar dari kete..
KO TAU X APE KESALAHAN KO???
tau pakcik...
HABIS 2
saye kesiankan die jalan sorg2 pakcik
HABIS KO X BOLEH CARIKAN HELMET
hurm... senyap seribu bahasa...

nah ko saman... seb baik rm10 je...
selalu x pakAi helmet rm50
pakcik polis yg baik HATI telah memberi discount
huhu...

p/s pasni beringat la saya...sebenarnye dah 2 kali kne...cume yg 1st telepas je...

03 September 2009

BiLeR AdE PeSTa BuAh!





Semalam after kelas dlm kul 11.00pm g bilik member..
bukak je pintu..."eeee bau ape nie?? cam bau ubat je?? ade org sakit ke??"
'bukan bau ubat la ini ha cempedak...mari kau kesini kita makan..'
"cempedak makan mentah...pelik...selalu org wat goreng.. nagka je makan mentah"
'ndak boleh jugak makan mentah lembik cikit la dari nangka'
dengan excitednye memotong buah cempdak.. sekali bukak ade 3 ketul je dlm 2..
nauzubillah...ingat banyak la...kesian yg membeli..(gelak gila babun aq)

'ndak apa.. mau makan jambu afen'
"ade ke..?? boleh jugak"
sempat la beposing jadi model iklan jambu batu..hahaha
makan buah mng best sedap n berkhasiat...+ air kordial mangga
uummmm!!


p/s buat dtg lambat ke bilik 2, sory tiada buah untk anda hahaha