Translate

14 January 2010

Percutian Langkawi



Entry kali nie nak cite pasal percutian ke langkawi keluarga abd kadir+sariah 24-25-26hb 12 2009... memang happeningPercutian selama 3 hari 2 malam nie dah di rancang dari awal tahun lagi... kakak-kakak ku sebagai pengarah program sedikit teruja la coz dapat meng-shoppingkan diri kat sane... aq??? biasa2 je... dapat naik cable car pn dah cukup.... coz pengalaman pertama ke langkawi dulu x berkesempatan untuk turun di puncak tertinggi mat cincang tu... so nie kes balas dendam la nie

3 biji kete dipandu ke kuala perlis dan sebijik ke kuala kedah... x nak naik flight coz x leh bawak balik barang bnyak2 kate nye... letih giler drive dari seremban ke K.kedah.. aq amik fery di kuala kedah bersama mak,abah n adik coz lambat gerak... yg lain2 naik fery di kuala perlis....

hari pertama 24hb x g mane2 pn... coz masing2 penat.... aq pn malas nak kuar...

gambar family + anak buah

hari kedua... destinasi pertama ke Eagle park... pastu g makam mahsuri, beras terbakar...then
balik hotel tuk sembhyg jumaat + launch

con't jalan g kilang gamat.. pastu g cable car...ramai tul org beratur... tp nak naik gak pnya pasal beratur ar pnjang2...


Pastu singgah telaga 7... tgk dari dlam kete je... dah nak maghrib 2 yg malas nak turun.. makan malam seafood...ikan bakar, sotong, udang, ketam... yummm best sedap... makan malam 2 je dah Rm4++.... balik ke hotel jalan2 kat area pnati cenang.. wow.. meriah kat c2... ramai gler org putih... dah cam kat overseas.. + shoping kat bndar kuah... beli coklat


hari ke tiga ke wildlife park... taman haiwan langkawi... semua binatang jinak2... best bagi depa makan.. jinak sangat... then g idaman suri

kul 12 balik hotel check out... lunch kat bandar kuah.. g jety complex jalan2 jap... sempat g pegi Al Ehsan... cari coklet lagi... beli tiket feri .. kul 430 gerak ke Kuala kedah.. depa yg ke kuala perlis fery kul 530..huhu.. kiteorg sampai dulu...

Sampai tapah umah opah dalam kul 10... dierg kul 3 pagi baru smpai...lmbtnye...huhuh

4 comments:

iSmAiL sAllEh said...

best giler......

pudding pie said...

meriahnye satu family!

hehhehe

aRe_fEn_D said...

ismail: best mmg best best.. tp tekejar2... rase nak sekejap je...

rapi said...

hi, looking for camping tent, camping bed, life jacket and more? pls visit
http://mudah.my/sridamansaraoutdoor thanks!